Vejby - Råå 4-0 (1-0, 3-0)

Dags för säsongens första tävlingsmatch i form av möte mot Råå IF i DM.
Jag hade dålig koll på Råå då vi inte sprungit på dem på länge men tydligen så stod de som vinnare i höstens lokala B-serie och hade stärkts upp med folk sedan vi såg dem i Eskilscupen i somras.
Blåst och regn som vanligt på IP och termobyxor hade såhär i efterhand inte varit fel.

Första halvlek bjöd på ett kontrollerat spel från de orangea och betydligt mer possesion än vanligt då vi ofta valde att spela bollen bakåt för att hålla den inom laget istället för att gå mot mål. Pulsen var normal matchen igenom vilket säger en del.
Vi skapar en hel del men lyckas inte få in bollen förrän i den 40e minuten då Robin kommer loss och springer ner med boll längs kanten och får in en pass till Elwin som ganska enkelt kan raka in den. På andra hållet har Viggo en väldigt lugn förmiddag då försvarsspelet inte tillåter Råå att komma till några direkta lägen.

I andra halvlek fortsätter vi med stort bollinnehav, kommer runt bra på kanterna och kan piska in bollar i boxen. I 54e sätter Hampus sitt första för dagen och återigen är det Robin som spelar fram. Här nånstans känns det som att Råå går ner i tempo och inte orkar stå emot lika bra som de gjort tidigare. I 62a kommer Gentian på efterkälken och tvingas dra sin spelare i armen vilket renderar i vårt enda gula kort för dagen. Med en spelare mindre på banan ska vi göra trean när Gerber från ytterbacksposition kan tåa fram en passning i djupet som Robin snappar upp, tar med sig fram och rullar in bakom Råås målis i 65e minuten. Med 3 insläppta blir det en del surande hos Råå som drar på sig 2 gula under matchens sista 15 minuter. Oklart om de är en mindre på banan när Leart kan avancera från mittbacken en bit upp i banan och slå en lång pass upp centralt till Hampus som tar emot, håller undan och sätter vad som blir matchens sista mål.

Positivt att ta med sig från idag är bollinnehav och att man spelar smart då man tvingar Råå att spela mycket utan boll. Defensivt bra där vi stänger ner till 99%, ett stolpskott och en rörig situation under 90 minuter. Skapar mycket och borde haft kanske det dubbla i målskörd. Många spelare som spelar på en position de inte brukar men ändå levererar.

Ska man hitta något negativt så är det en del felpass där vi ohotade tar fel beslut vilket hade straffat sig mot ett bättre motstånd samt att det tenderar att bli en del solokörningar under matchens sista fem minuter.

Nästa match i DM borta mot Fortuna i Rydebäck söndagen den 10/3 med start 15:30. Ses där!